
Składniki
5 łyżek
3 łyżki
5 sztuk
2 łyżki
1 opakowanie
1500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz. W miseczce wymieszaj zawartość suchej marynaty do mięs z gorczycą i kolendrą Knorr z olejem (3 łyżki) i octem balsamicznym. Mieszanką dokładnie nasmaruj mięso, włóż je do jakiegoś naczynia, przykryj je szczelnie i odstaw do lodówki na przynajmnie 12 godzin.
Krok 2
Po tym czasie wyjmij mięso z lodówki i zostaw na ok. godzinę w temperaturze pokojowej. Obierz cebule i pokrój je w piórka. Na dno naczynia do pieczenia wlej pozostały olej i wrzuć cebule. Na niej położ mieso. Wlej jeszcze ok. 3/4 szkl. wody. Przykryj naczynie pokrywką a jeśli jej nie masz to dość szczelnie folią aluminiową.
Krok 3
Wstaw pieczeń do piekarnika nagrzanego do 200 st. C a po 20 minutach zmniejsz temperaturę do 140 st. C i piecz tak 3 godziny. Co godzinę przewróć delikatnie mięso. Po upieczeniu odstaw je na 15 minut, pod przykryciem, żeby odpoczęło a potem krój w grube plastry - ostrożnie bo mięso jest bardzo miękkie. Sos zlej do garnuszka i zagęść zasmażką jasną. Podawaj z pure zimniaczanym i surówką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej