Mielone z suszonymi grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mielone z suszonymi grzybami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 szklanka

2 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby zalać wrzątkiem, odstawić na ok. 15 minut, a potem gotować do miękkości. Odcedzić, odstawić do ostygnięcia, po czym drobno posiekać. Cebule obrać, drobno pokroić i zeszklić na maśle. Dodać posiekane grzyby, chwilę przesmażyć i odstawić.

Krok 2

Mięso mielone wymieszać z jajkiem, przestygniętymi grzybami, smażoną cebulką w mini kostkach Knorr i przyprawą do mięs Knorr. Dodać bułkę tartą, tak aby masa była zwarta.

Krok 3

Formować okrągłe kotleciki i smażyć na oleju na rumiano ze wszystkich stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mielone z suszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mielone z suszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mielone z suszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mielone z suszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mielone z suszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mielone z suszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mielone z suszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mielone z suszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej