
Składniki
0.3 szklanki
0.3 szklanki
4 sztuki
2 łyżki
3 sztuki
1 szklanka
25 mililitrów
250 gramów
null
450 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto rozwałkuj, wyłóż tortownicę o średnicy 20 cm i upiecz. Pozostaw w formie.
Krok 2
Liście mięty posiekaj, wymieszaj z serem, jajkami i cukrem. Składniki ucieraj i dodaj likier.
Krok 3
Nadzienie przełóż na upieczone ciasto i włóż do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 30 minut.
Krok 4
Miód lekko podgrzej i posmaruj wierzch sernika.
Krok 5
Do jagód dodaj cukier, wodę oraz miętę. Wszystko razem zmiksuj i podgrzewaj do czasu, gdy sos stężeje. Polej gotowy sernik.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej