
Składniki
400 gramów
250 gramów
1 opakowanie
dodatki:
1 opakowanie
1 opakowanie
2 garść
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zrób 12 małych kulek lodów waniliowych. Umieść drewnianą wykałaczkę w każdej kulce, to pomoże Ci później zanurzyć kulki w czekoladzie. Umieść je w zamrażarce.
Krok 2
Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej i przygotuj miseczkę z posiekanymi migdałami.
Krok 3
Wyjmij lodowe kulki z zamrażarki i i zanurz je w roztopionej, płynnej czekoladzie. Następnie włóż je do miseczki z migdałami.
Krok 4
Ułóż kulki czekoladowe w formie piramidy na talerzyku deserowym. Obok talerzyka umieść 3 małe miseczki z: sosem czekoladowym, sosem toffee i wiórkami kokosowymi.

Dobra rada:
Możesz podać również z innymi, ulubionymi sosami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Mini IC Balls
Jeśli zwykłe, tradycyjne desery przestały wam smakować jak dawniej i szukacie dla nich ciekawej alternatywy – przygotujcie Mini IC Balls. Mimo że ich głównym składnikiem są lody, kulki doskonale sprawdzą się także zimą, jako oryginalne wzbogacenie menu deserowego. Ich niewątpliwą zaletą jest bardzo prosty i szybki sposób przygotowania. Wystarczy z lodów uformować niewielkie kuleczki, w których umieszczamy wykałaczkę. Po chwili spędzonej w zamrażarce, kulki zamocz w rozpuszczonej czekoladzie i obtocz w migdałach. Kolejny krok to już formowanie lodowej piramidy. Nieodłącznym elementem deseru lodowego Mini IC Balls są także sosy, w których można moczyć kulki. Spróbuj wyjątkowych Mini IC Balls, a jesteśmy pewni, że zagoszczą na twoim stole na stałe. Smacznego!
Dla kogo? Dla każdego! Deser Mini IC Balls przypadnie do gustu entuzjastom lodów połączonych z wyrazistym smakiem gorzkiej czekolady oraz chrupiącymi migdałami. Kulki spełnią oczekiwania także tych osób, które poszukują pomysłu na szybki i prosty deser.
Na jaką okazję? Mini IC Balls sprawdzą się zarówno jako porcja codziennych słodkości, jak i podczas wyjątkowych okazji, kiedy wymagane jest oryginalne i zaskakujące menu.
Czy wiesz, że? Lody, jakie dziś znamy, to zasługa kucharza i architekta Bernardo Buontalentiego, który zamroził kogel-mogel z mlekiem.
Dla urozmaicenia: Kulki Mini IC Balls doskonale łączą się z różnymi sosami np. czekoladowym i toffee. Możesz je zastąpić dowolnymi dipami, przygotowanymi na przykład z owoców.