Mleczko waniliowe - przepis z syropem owocowym | Przepisy.pl pixel

Mleczko waniliowe

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2.5 łyżki

2 sztuki

1.5 szklanki

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj jajka, a następnie wyparz, rozbij i wlej do miski.

Krok 2

Ubij z cukrem na pulchną masę.

Krok 3

Ciepłe mleko połącz z utartą masą.

Krok 4

Masę z jaj i mleka wlej do filiżanek i wstaw do naczynia z gorącą wodą. Ogrzewaj, aż mleko się zetnie.

Krok 5

Wystudź i podawaj z syropem owocowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mleczko waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mleczko waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mleczko waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mleczko waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mleczko waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mleczko waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mleczko waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mleczko waniliowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kapuśniak z wołowiną
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej