Nachos z indykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nachos z indykiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

800 gramów

100 gramów

120 mililitrów

2 opakowania

1 pęczek

3 sztuki

60 gramów

120 mililitrów

60 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, pokrój w paski, obtocz w Fixie Kebab z sosem czosnkowym Knorr, podsmaż na 2 łyżkach oleju.

Krok 2

Żaroodporne naczynie wyłóż nachos, na nich poukładaj podpieczone mięso.

Krok 3

Papryczki i pomidory pokrój w kostkę, oliwki poprzekrawaj na połówki.

Krok 4

Warzywa wyłóż na mięso. Ser zetrzyj i posyp na wierzchu.

Krok 5

Zapiekaj w 180 stopniach do czasu, gdy ser się przypiecze.

Krok 6

Sos czosnkowy z Fixa wymieszaj z majonezem i jogurtem, polej potrawę przed podaniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nachos z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nachos z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nachos z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nachos z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nachos z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nachos z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nachos z indykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nachos z indykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Tiramisu
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej