
Składniki
3 sztuki
3 sztuki
100 gramów
120 gramów
1 pęczek
1 gram
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z ciabatty wydrążyć środek, tak aby powstały łódeczki.
Krok 2
Jajka roztrzepać, dodać sól, pieprz i przyprawę dla smaku.
Krok 3
Kiełbasę pokroić w kostkę, zetrzeć ser na dużych oczkach, poszatkować szczypiorek.
Krok 4
Do jajek dodać ser, kiełbasę, szczypiorek. Masę jajeczną przełożyć do ciabatt.
Krok 5
Ciabatty przełożyć na blaszkę i zapiekać do momentu ścięcia białka i rozpuszczenia sera w 180 stopniach przez około 10 minut. Można podawać w całości lub po upieczeniu pokroić w mniejsze kawałki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa Knorr Suszone Pomidory z Czosnkiem i Bazylią
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej