Nadziewany słodki ziemniak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadziewany słodki ziemniak

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

2

heart
33 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

500 gramów

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bataty umyc,obrac i wydrążyc środek.Kaszę ugotowac.W misce wymieszac kaszę i mięso mielone.Dodac jajko,dynię startą,przyprawę mini kosteczka pietruszka doprawic i dobrze wymieszac.

Krok 2

Słodkie ziemniaki nadziewac gotowym farszem.Ułożyc w naczyniu żaroodpornym,zalac rosołem z kury z lubczykiem.Posypac startym serem i piec w piekarniku w temp. 180 st.przez około 30 minut

supermama

Dobra rada:

Bataty to niezastąpiony składnik w diecie wegetariańskiej– przygotujesz z nich zarówno smakowite sałatki, jak i… ciasta!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewany słodki ziemniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewany słodki ziemniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewany słodki ziemniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewany słodki ziemniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewany słodki ziemniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewany słodki ziemniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewany słodki ziemniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadziewany słodki ziemniak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej