Naleśniki włoskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki włoskie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 szklanka

3 sztuki

250 gramów

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozmieszaj mąkę z żółtkami.

Krok 2

Powoli dodawaj mleko tak, aby masa byłą jednolita.

Krok 3

Następnie dodaj resztę mleka i dokładnie wymieszaj. Po godzinie dodaj ubite białka i delikatnie wymieszaj. Dodaj przyprawy i wymieszaj.

Krok 4

Możesz dodać 2 łyżki oliwy lub masła. Smaż na patelni, nalewając ciasto chochelką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki włoskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki włoskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki włoskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki włoskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki włoskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki włoskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki włoskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki włoskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej