Naleśniki z brokułami i mortadelą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z brokułami i mortadelą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżka

40 dekagramów

1 szczypta

1.5 szklanki

2 sztuki

0.5 kilograma

30 dekagramów

null

null

10 dekagramów

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły podziel na różyczki., ugotuj w osolonej wodzie do miękkości.

Krok 2

Odcedź, rozgnieć i wymieszaj ze śmietaną.

Krok 3

Mortadelę, cebulę i pieczarki pokrój w kostkę i podsmaż na oleju, przypraw. Połowę wymieszaj z brokułami.

Krok 4

Składniki na ciasto wymieszaj, dodaj szczyptę soli. Usmaż naleśniki.

Krok 5

Na gotowe układaj porcje farszu i zwijaj w rulony.

Krok 6

Na wierzch nałóż resztę pieczarek, cebuli i mortadeli, posyp startym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z brokułami i mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z brokułami i mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z brokułami i mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z brokułami i mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z brokułami i mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z brokułami i mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z brokułami i mortadelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z brokułami i mortadelą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej