Naleśniki z kurczakiem i szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z kurczakiem i szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

ciasto naleśnikowe:

1 łyżeczka

1 sztuka

1 szczypta

130 gramów

1 łyżka

250 mililitrów

250 gramów

null

50 mililitrów

3 sztuki

0.5 łyżeczki

400 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Za pomocą miksera połącz składniki na ciasto naleśnikowe, smaż cienkie naleśniki na złocisty kolor z obu stron.

Krok 2

Filet z kurczaka pokrój w kostkę, czosnek drobno posiekaj.

Krok 3

Na patelni rozgrzej oliwę z dodatkiem masła lub margaryny, podsmaż kurczaka, dodaj czosnek i rozmrożony szpinak, dopraw Delikatem Knorr i pieprzem, smaż przez chwilę i dodaj śmietanę. Gotuj 5 min.

Krok 4

Naleśniki posmaruj farszem i zwijaj w rulonik, włóż do naczynia żaroodpornego i zapiekaj w piecu 140C° przez 15 min. Podawaj ciepłe np. z zieloną sałatką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej