Niemiecka zapiekanka z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Niemiecka zapiekanka z makaronem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
18 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

200 gramów

150 gramów

1 opakowanie

0.5 litra

1 szczypta

1 szczypta

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w dobrze osolonej wodzie, tak aby nie był zbyt miękki. Odcedź, przelej zimną wodą i ostudź.

Krok 2

W tym czasie pokrój na drobne kawałki szynkę, ser żółty i paprykę. Wymieszaj z marchewką z groszkiem i połącz wszystkie składniki z makaronem.

Krok 3

Przygotuj formę do zapiekania wysmarowaną masłem, przełóż do niej zapiekankę i zalej śmietaną. Możesz rozmieszać śmietanę z jednym jajkiem zapiekanka będzie jeszcze lepsza. Dopraw zalewę do smaku solą i pieprzem.

Krok 4

Piekarnik nagrzej do 180 stopni i zapiekaj naszą niemiecką zapiekankę przez ok. 40-50 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Niemiecka zapiekanka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Niemiecka zapiekanka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Niemiecka zapiekanka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Niemiecka zapiekanka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Niemiecka zapiekanka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Niemiecka zapiekanka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Niemiecka zapiekanka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Niemiecka zapiekanka z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej