
Składniki
2 sztuki
50 mililitrów
1 opakowanie
2 łyżki
1 puszka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umytego bakłażana pokrój w plastry o grubości około 1 cm. Plastry podsmaż w bardzo małej ilości oliwy, na teflonowej patelni, po 2-3 minuty z każdej strony. Usmażone bakłażany powinny być rumiane i miękkie.
Krok 2
Usmażone bakłażany ułóż na talerzu.
Krok 3
W międzyczasie pomieszaj Knorr Naturalnie smaczne z pomidorami z puszki i zagotuj. Powstały sos dopraw octem balsamicznym i odrobiną cukru. Tak przygotowanym sosem polej bakłażany.

Dobra rada:
Gotową potrawę możesz oprószyć startym parmezanem.
Upewnij się, że ser zawiera podpuszczkę mikrobiologiczną, a nie naturalną.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Bakłażan w sosie pomidorowym
Bakłażan to warzywo zyskujące coraz większą popularność. Ma dość neutralny smak, dzięki czemu można podawać go na wiele sposobów. Jest miękki i delikatny, przez co łatwo się go przyrządza. Jeśli szukasz sposobu na smaczny i szybki obiad wegetariański, wypróbuj wersji bakłażana w sosie pomidorowym. Na początek pokrój warzywo na dość grube plastry. Młode i nieduże egzemplarze nadają się do przyrządzenia od razu, większe mogą być jednak gorzkawe. Żeby pozbyć się tego niepożądanego posmaku, plastry bakłażana oprósz solą i odłóż na chwilę, a następnie wypłucz i wysusz. Smaż krótko na niewielkiej ilości tłuszczu, ponieważ bakłażan mocno go chłonie. Przygotuj sos pomidorowy – jeśli chcesz nadać swojej potrawie nieco ostrości, użyj papryczki chili. Zrób to jednak ostrożnie, tak by smak papryczki nie zdominował dania. Ciepłe i miękkie kawałki bakłażana polej sosem. Udekoruj całość płatkami parmezanu oraz liśćmi jarmużu. Podawaj na wegetariański obiad razem z chrupkim pieczywem lub kaszą jaglaną. Smacznego!