Okoń nilowy z papryką , porem i koprem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Okoń nilowy z papryką , porem i koprem

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżka

0.5 szklanki

3 łyżki

0.5 sztuki

2 łyżki

0.3 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety ryby rozmrozić i osuszyć .Wymieszać 1/3 szklanki oleju z wodą , przyprawą do ryb , miodem . Wylać marynatę na ułożone w pojemniku filety okonia i odstawić do lodówki na 1 godziną .

Krok 2

Rybę wyjąć z marynaty i osuszyć . Posypać mąką i smażyć na złoto .

Krok 3

Paprykę drobno pokroić po usunięciu pestek .Na drugiej patelni rozpuścić masło i obsmażyć na nim paprykę i por posypując szczyptą mielonej słodkiej papryki i Delikatu . Dodać pokrojony koper .Wymieszać . Usmażoną rybę podawać obłożoną usmażoną papryką z porem i koprem .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Okoń nilowy z papryką , porem i koprem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Okoń nilowy z papryką , porem i koprem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Okoń nilowy z papryką , porem i koprem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Okoń nilowy z papryką , porem i koprem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Okoń nilowy z papryką , porem i koprem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Okoń nilowy z papryką , porem i koprem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Okoń nilowy z papryką , porem i koprem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Okoń nilowy z papryką , porem i koprem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej