
Składniki
1 szklanka
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oddzielić białka od żółtek. Ubić pianę z białek. Cebulę pokroić na piórka, ziemniaki w talarki, podsmażyć.
Krok 2
Gdy ziemniaki i cebula będą miękkie, wymieszać ostrożnie z żołtkami i mlekiem, żeby nie zrobiła się jajecznica. Dodać przyprawy i delikatnie dodać pianę.
Krok 3
Smażyć na wolnym ogniu z obu stron,aż z wierzchu się zarumieni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej