Orecchiette boscaiola przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orecchiette boscaiola

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

300 mililitrów

0.5 szklanki

125 gramów

375 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron i odcedź.

Krok 2

Grzyby i czosnek pokrój.

Krok 3

Na patelni rozpuść masło i smaż pancettę przez 5 minut, a następnie dodaj grzyby i czosnek, po czym smaż kolejne 3 minuty.

Krok 4

Dodaj pieprz i śmietanę i gotuj 5 minut, aż sos wygotuje się do połowy. Dodaj ser i gotuj kolejne 2 minuty, aż ser się rozpuści. Zmieszaj makaron z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orecchiette boscaiola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orecchiette boscaiola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orecchiette boscaiola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orecchiette boscaiola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orecchiette boscaiola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orecchiette boscaiola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orecchiette boscaiola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orecchiette boscaiola - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej