
Składniki
1 łyżka
1 łyżeczka
6 sztuk
1 łyżka
0.5 opakowania
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj pastę mieszając olej z przyprawą w płynie, ketchupem oraz przyprawą do kurczaka w proszku i Fixem meksykańskim.
Krok 2
Pałki umyj i osusz, posmaruj pastą i włóż do torebki foliowej. Odłóż do lodówki na minimum 1 godzinę.
Krok 3
Zamarynowane pałki ułóż w naczyniu do zapiekania, wlej kilka łyżek gorącej wody. Wstaw naczynie do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i piecz ok. 30 minut. Podaj z ryżem przyprawionym na słodko i surówką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej