Owocowa hiszpańska sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Owocowa hiszpańska sałatka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

0.5 szklanki

1.5 szklanki

4 sztuki

6 sztuk

200 gramów

1 opakowanie

150 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wymieszaj z masłem i zrób zasmażkę. Wlej mleko i zagotuj. Mieszaj do momentu, gdy powstanie gładka masa.

Krok 2

Dodaj cukier, mieszaj aby się rozpuścił i zagotuj.

Krok 3

Powstały krem zostaw do wystygnięcia, po czym dodaj do niego żółtka, cukier waniliowy i wszystko zmiksuj.

Krok 4

Kiwi obierz ze skórki i pokrój w plasterki. Z pomarańczy wytnij miąższ, jabłko obierz ze skórki i pokrój w kostkę.

Krok 5

Wszystko wraz z jagodami i porzeczkami wymieszaj w salaterce. Dodaj przygotowany krem, ponownie wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Owocowa hiszpańska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Owocowa hiszpańska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Owocowa hiszpańska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Owocowa hiszpańska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Owocowa hiszpańska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Owocowa hiszpańska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Owocowa hiszpańska sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Owocowa hiszpańska sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej