Pączki z serka homogenizowanego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pączki z serka homogenizowanego

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
41 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

124 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

250 gramów

2 sztuki

1.5 łyżeczki

1 szczypta

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski przesiewamy mąkę. Dodajemy proszek do pieczenia oraz sól. Całość dokładnie mieszamy.

Pączki z serka homogenizowanego - Krok 1

Krok 2

Następnie wbijamy jajka oraz dodajemy serki homogenizowane.

Pączki z serka homogenizowanego - Krok 2

Krok 3

Ponownie mieszamy na jednolitą masę. Może to potrwać dłuższą chwilę. Ciasto będzie dość gęste i klejące.

Pączki z serka homogenizowanego - Krok 3

Krok 4

Na patelni rozgrzewamy olej. Za pomocą łyżki nabieramy porcję ciasta. Możemy zwilżyć ręce olejem, wówczas będzie nam łatwiej formować kuleczki z ciasta.

Pączki z serka homogenizowanego - Krok 4

Krok 5

Smażymy na złoty kolor. Możemy w trakcie obrócić kuleczki na druga strone, ale prawdopodobnie zrobią to same.

Pączki z serka homogenizowanego - Krok 5

Krok 6

Usmażone pączki przekładamy na talerz z ręcznikiem papierowym. Następnie posypujemy cukrem pudrem.   

Pączki z serka homogenizowanego - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pączki z serka homogenizowanego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pączki z serka homogenizowanego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pączki z serka homogenizowanego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pączki z serka homogenizowanego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pączki z serka homogenizowanego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pączki z serka homogenizowanego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pączki z serka homogenizowanego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pączki z serka homogenizowanego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciasto Kinder Bueno
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej