Pączki z serka homogenizowanego
NOWY PRZEPIS
łatwe
124 osoby zapisały

Składniki
300 gramów
250 gramów
2 sztuki
1.5 łyżeczki
1 szczypta
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski przesiewamy mąkę. Dodajemy proszek do pieczenia oraz sól. Całość dokładnie mieszamy.

Krok 2
Następnie wbijamy jajka oraz dodajemy serki homogenizowane.

Krok 3
Ponownie mieszamy na jednolitą masę. Może to potrwać dłuższą chwilę. Ciasto będzie dość gęste i klejące.

Krok 4
Na patelni rozgrzewamy olej. Za pomocą łyżki nabieramy porcję ciasta. Możemy zwilżyć ręce olejem, wówczas będzie nam łatwiej formować kuleczki z ciasta.

Krok 5
Smażymy na złoty kolor. Możemy w trakcie obrócić kuleczki na druga strone, ale prawdopodobnie zrobią to same.

Krok 6
Usmażone pączki przekładamy na talerz z ręcznikiem papierowym. Następnie posypujemy cukrem pudrem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej