
Składniki
0.5 szklanki
2.5 szklanki
2 sztuki
1.5 łyżeczki
2.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki łączymy i miksujemy.Ciasto powinno miec konsystencję gęstej śmietany.Nabierając ciasto łyżką smażymy niewielkie placuszki na średnim ogniu.Na patelni powinna być odrobina tłuszczu,tak aby się nie przypalały i nie wsiąkały go za dużo. Po upieczeniu polewamy syropem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej