Panierowana mięsna kostka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Panierowana mięsna kostka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

3 łyżki

1 sztuka

null

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i potnij w dość grubą kostkę.

Krok 2

Oprósz mięso solą i pieprzem i panieruj kolejno w roztrzepanym jajku i bułce tartej.

Krok 3

Smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panierowana mięsna kostka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panierowana mięsna kostka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panierowana mięsna kostka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panierowana mięsna kostka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panierowana mięsna kostka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panierowana mięsna kostka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panierowana mięsna kostka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Panierowana mięsna kostka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej