Papryka faszerowana kuskusem i płatkami papryki
łatwe
0 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
2 sztuki
150 gramów
1 sztuka
5 sztuk
2 łyżki
2 łyżki
1 szczypta
1 szklanka
1 łyżka
4 plastry
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filet z kurczaka kroimy na kawałki i marynujemy w sosie sojowym, papryce słodkiej, wędzonej, pieprzu, etc. Smażymy na patelni na złoty kolor i odkładamy na bok.
Krok 2
Cebulkę i pieczarki kroimy w kostkę. Na dwóch łyżkach oleju podsmażamy cebulę aż do zarumienienia, potem wrzucamy pokrojone pieczarki i smażymy kilka minut. Wszystko doprawiamy do smaku.
Krok 3
Wsypujemy saszetkę Placków z kuskusu Knorr i zalewamy 250ml wrzącej wody.
Krok 4
Dodajemy dwie łyżki przecieru z pomidorów i mieszamy kilka minut aż kuskus wchłonie płyny.
Krok 5
Wsypujemy wcześniej usmażonego kurczaka, mieszamy wszystko razem i przekładamy do wcześniej przygotowanych papryk.
Krok 6
Na górę wykładamy plaster sera, najlepiej gdyby to był ser mozzarella, ale jeżeli nie macie to możecie użyć innego tak jak ja,np. na zdjęciu mamy ser gouda z racji, że nic innego nie było w lodówce;)
Krok 7
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni, papryki przestawiamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy szklanką bulionu i pieczemy 35 minut. Na ostatnie 15 minut przykrywamy folią aluminiową lub zamykamy naczynie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej