
Składniki
200 gramów
250 gramów
1 sztuka
6 plastrów
1 łyżeczka
50 gramów
150 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente.
Krok 2
Brokuł wrzucamy na osolony wrzątek, gotujemy ok. 5 min. Odcedzamy, dzielimy na mniejsze różyczki.
Krok 3
Cebulę kroimy w kostkę, smażymy na rumiano, dodajemy dzynkę pokrojoną w paski oraz przyprawę czosnkową.Calość zalewamy śmietaną, dodajemy serek topiony, gotujemy mieszając do połączenia składników, dodajemy brokuł.
Krok 4
Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. W razie konieczności dolać do sosu trochę wody z makaronu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa czosnkowa Knorr grubo mielona
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej