Papryki faszerowane w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Papryki faszerowane w sosie pomidorowym

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

4

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 szklanki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

5 łyżeczek

3 łyżki

1 sztuka

10 dekagramów

5 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

20 dekagramów

1 szklanka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z papryk usunąć gniazda nasienne . Ugotować ryż .Pokroić drobno cebule i usmażyć na złoto . Wymieszać ryż z mięsem , cebulą , koperkiem i z rozkruszoną mini kostką smażona cebulka . Doprawić solą , pieprzem i Delikatem . Nadziać papryki farszem i ułożyć je w garnku . Zalać papryki wodą tak by je prawie zakrywała .Wrzucić kostkę bulionową . Przykryć garnek i dusić ok. 30 minut ( od zagotowania ) .Odlać trochę wywaru z duszenia .Rozetrzeć w nim koncentrat. Wlać do garnka. Doprawić sos do smaku pieprzem , cukrem , Delikatem .

Krok 2

Dodać zasmażkę i śmietankę .Zagotować. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryki faszerowane w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryki faszerowane w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryki faszerowane w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryki faszerowane w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryki faszerowane w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryki faszerowane w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryki faszerowane w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Papryki faszerowane w sosie pomidorowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej