
Składniki
8 sztuk
4 sztuki
0.5 szklanki
2 sztuki
1 szklanka
null
0.7 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj sos z czosnku, oliwy i octu winnego.
Krok 2
Następnie namocz w nim 3 plastry bakłażana i pozostaw na 3 godziny.
Krok 3
Pomidory sparz wrząca wodą i obierz ze skórki. Przypraw pieprzem.
Krok 4
Przekładańce ułóż na blasze i piecz w piekarniku w temperaturze 160 stopni. Podawaj gorące.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej