Parmigiana z bakłażanów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Parmigiana z bakłażanów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

4 sztuki

0.5 szklanki

2 sztuki

1 szklanka

null

0.7 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos z czosnku, oliwy i octu winnego.

Krok 2

Następnie namocz w nim 3 plastry bakłażana i pozostaw na 3 godziny.

Krok 3

Pomidory sparz wrząca wodą i obierz ze skórki. Przypraw pieprzem.

Krok 4

Przekładańce ułóż na blasze i piecz w piekarniku w temperaturze 160 stopni. Podawaj gorące.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Parmigiana z bakłażanów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Parmigiana z bakłażanów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Parmigiana z bakłażanów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Parmigiana z bakłażanów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Parmigiana z bakłażanów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Parmigiana z bakłażanów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Parmigiana z bakłażanów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Parmigiana z bakłażanów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Łososiowe skrzaty
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej