
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szklanka
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
12 sztuk
6 sztuk
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Płaty lazanii gotuj partiami przez około 8 minut w lekko osolonej wodzie. Następnie wyjmij je i ułóż na desce.
Krok 2
Cukinię pokrój nożem szczelinowym na cienkie plasterki. Gotuj 2 minuty.
Krok 3
Na każdym płacie makaronu ułóż po 3 plasterki cukinii, oprósz ziołami i ułóż po połówce parówki. Zwiń w roladki. Ułóż w wysmarowanej masłem formie. Polej śmietaną z jajkiem. Posyp serem, papryką, gałką, solą i pieprzem.
Krok 4
Piecz całość przez 20 min w 190 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej