
Składniki
4 sztuki
3.5 szklanki
null
1.5 łyżeczki
1 sztuka
1.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj.
Krok 2
Cebulę uduś na oleju. Dodaj niewielką ilość wody.
Krok 3
Następnie zmiksuj soczewicę w blenderze, dodaj cebulę i pozostałe składniki.
Krok 4
Gotuj na wolnym ogniu przez około godzinę. Masę umieść w formie i odstaw do zimnego pomieszczenia na kilka godzin.

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej