
Składniki
null
0.25 szklanki
2 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
0.5 szklanki
10 dekagramów
null
10 dekagramów
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Roztopione masło wymieszać z mąką, rozprowadzić zimnym mlekiem, zagotować wraz z Bulionetką Bulion drobiowy Knorr.
Krok 2
Dodać śmietanę ciągle mieszając. Do sosu dodać drobno pokrojoną szynkę i starty ser.
Krok 3
Bułeczki rozkroić na pół, Wyjąc miękisz. Wnętrze bułeczek napełnić gotową masą.
Krok 4
Ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Wstawić do piekarnika i zapiekać około 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej