
Składniki
50 dekagramów
0.5 kilograma
1 sztuka
100 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
100 gramów
4 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 2
Cebulę obieramy, kroimy w drobniutka kosteczkę i szklimy na oliwie.
Krok 3
Grzyby oczyszczamy, ścieramy na tarce i dodajemy do cebuli. Dusimy ok 30 min.
Krok 4
Dodajemy śmietanę i rozkruszony ser z niebieska pleśnią, pieprz, sól oraz rozkruszoną kostkę czosnkową. Mieszamy, chwilę jeszcze dusimy. Makaron łączymy z sosem grzybowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej