Penne ze szpinakiem i pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne ze szpinakiem i pomidorami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

5 łyżek

null

null

null

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj i podsmaż.

Krok 2

Dodaj szpinak, pomidory i przyprawy, kilka łyżek śmietany i wymieszaj.

Krok 3

Ugotuj makaron. Odcedź.

Krok 4

Wymieszaj sos z makaronem, posyp serem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne ze szpinakiem i pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne ze szpinakiem i pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne ze szpinakiem i pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne ze szpinakiem i pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne ze szpinakiem i pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne ze szpinakiem i pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne ze szpinakiem i pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne ze szpinakiem i pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej