Penne w pieczonych pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne w pieczonych pomidorach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

4 sztuki

400 gramów

8 plastrów

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Odcedź.

Krok 2

Pomidory umyj, rozkrój na połówki, boczek pokrój w paski, a czosnek i cebulę posiekaj. Wszystko wymieszaj i przełóż do żaroodpornej formy. Dopraw do smaku, skrop oliwą.

Krok 3

Zapiekaj przez 60-70 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 4

Wymieszaj z makaronem i podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne w pieczonych pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne w pieczonych pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne w pieczonych pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne w pieczonych pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne w pieczonych pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne w pieczonych pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne w pieczonych pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne w pieczonych pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej