Piadina romangola z naggetsami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piadina romangola z naggetsami

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

160 mililitrów

2 sztuki

2 sztuki

500 gramów

10 gramów

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

75 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać smalec, wodę, w której rozpuścić sól. Wyrobić elastyczne i spójne ciasto (w razie konieczności można dodać wodę). Wszystkie składniki wyrabiać jakieś 10 minut. Następnie ciasto przekryć ściereczką i odstawić na około pół godziny.

Krok 2

Następnie dzielimy ciasto na 4 części i robimy z niego kulki.Każdą kulkę rozwałkowujemy na placek o średnicy około 25 cm - ja pomogłam sobie talerzem i wykrawałam koła za jego pomocą. Patelnie rozgrzać i kłaść na niej placki, smażąc z obu stron na dość dużym ogniu. Gdy pojawią się pęcherze przekłuwać je widelcem.

Krok 3

Nuggetsy i sos tysiąca wysp przygotować dokładnie wg przepisu na opakowaniu: Fix Nuggetsy z sosem tysiąca wysp.

Krok 4

Gdy piadiny będą gotowe kładziemy na nich dowolne składniki: mozzarella, szynka parmeńska, pomidor, nuggetsy i sałata. Delikatnie polewamy sosem tysiąca wysp. Ciasto składamy na pół i jemy ciepłe - oczywiście rękami :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piadina romangola z naggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piadina romangola z naggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piadina romangola z naggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piadina romangola z naggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piadina romangola z naggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piadina romangola z naggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piadina romangola z naggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piadina romangola z naggetsami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej