Pieczarkowa z serem kozim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarkowa z serem kozim

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 łyżka

4 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

2 szczypty

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki drobno siekamy i podsmażamy na maśle. Dodajemy do nich 600 ml wody, natkę, estragon, sól i pieprz i gotujemy na małym ogniu około 5 minut.

Krok 2

Następnie dodajemy zupę pieczarkową Knorr i energicznie mieszamy. Gotujemy 2 minuty po czym dodajemy ser i śmietanę. Gotujemy kolejne 2-3 minuty.

Krok 3

Gotową zupę miksujemy na krem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Kasia G.

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarkowa z serem kozim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarkowa z serem kozim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarkowa z serem kozim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarkowa z serem kozim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarkowa z serem kozim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarkowa z serem kozim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarkowa z serem kozim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarkowa z serem kozim  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej