Pieczeń z resztek mięsa w sosie beszamelowym
łatwe
3 osoby zapisały

Składniki
1 szczypta
1 litr
4 łyżki
2 łyżki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w plastry ułoż w żaroodpornym naczyniu.
Krok 3
Dodaj chrzan.
Krok 4
Gotowym sosem zalej mięso. Piecz około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Krok 2
Mleko zagotuj i powoli wsypuj zasmażkę cały czas mieszając. zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej