Pieczona golonka z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczona golonka z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 szklanki

5 łyżek

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

0.5 pęczka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Golonki natrzyj bardzo dokładnie przyprawą z opakowania Knorr oraz musztardą.

Krok 2

Ziemniaki, marchew i cebulę pokrój w kostkę o boku 2cm. Czosnek obierz i pozostaw w całości.

Krok 3

Warzywa włóż do woreczka dołączonego do opakowania Knorr.

Krok 4

Wlej wodę i ułóż delikatnie mięso na warzywach.

Krok 5

Zamknij szczelnie woreczek i przełóż całość do naczynia żaroodpornego.

Krok 6

Potrawę wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piecz przez 2h. Podawaj posypane posiekaną natką pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczona golonka z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczona golonka z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczona golonka z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczona golonka z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczona golonka z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczona golonka z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczona golonka z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczona golonka z warzywami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka gyros z makaronem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej