
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
1 opakowanie
100 gramów
0.5 sztuki
100 gramów
20 gramów
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jaja ugotuj na twardo posiekaj w drobna kosteczkę. Awokado obierze w misce rozgnieć na miazgę. Oba składniki połącz z majonezem dopraw do smaku mieszanką węgierską oraz sokiem z jednej cytryny.

Krok 2
Okrągłe chlebki ryżowe delikatnie posmaruj pastą, nałóż na chleb słuszna ilość rukoli na wierzch sałaty. Połóż kawałek wędzonej makreli, całość posyp pokruszonymi wcześniej orzeszkami ziemnymi.


Dobra rada:
Do pasty można dodać nieco ostrej papryki chili. Na pewno zaostrzy ona smak potrawy.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kanapki z pastą jajeczna i awokado
Szukasz alternatywy dla nudnych kanapek? Mamy coś dla Ciebie! Kanapki z pastą jajeczną i awokado sprawią, że Twój poranek będzie pyszny! Raz spróbowane, na stałe zagoszczą w Twoim jadłospisie. Nie daj się dłużej namawiać!
Dla kogo?
Kanapki w nowej, niecodziennej odsłonie to smaczna opcja dla każdego. Połączenie pasty jajecznej i awokado zawsze się sprawdzi.
Na jaką okazję?
Dietetyczne kanapki z pastą jajeczną i awokado to idealna propozycja na wspólne śniadanie. Celebruj najważniejszy posiłek w ciągu dnia i nie pozwól na to, aby ktoś odszedł od stołu z pustym żołądkiem.
Czy wiesz, że?
Awokado zyskało na popularności stosunkowo niedawno. Jak to się mówi – lepiej późno niż wcale! Co więcej, wiele osób zastanawiało się nad tym, do jakiego gatunku można je zakwalifikować. Z biologicznego punktu widzenia awokado to owoc należący do rodziny jagód jednoziarnistych. Jedno jest pewne: bez wątpienia warto włączyć je do swojego codziennego jadłospisu!
Dla urozmaicenia:
Do pasty jajecznej można dodać nieco ostrej papryki chili. Zaostrzy ona smak potrawy.