Pieczona owsianka z jabłkami i nutą korzenną
łatwe
121 osób zapisało

Składniki
1 łyżka
2 sztuki
80 gramów
50 mililitrów
3 łyżki
0.5 łyżeczki
1 łyżka
1 łyżka
4 łyżki
3 łyżki
2 sztuki
0.5 łyżeczki
1 szczypta
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka obierz i pokrój w małe kawałki.
Krok 2
Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem. Połóż jabłka na spód i polej je syropem klonowym.
Krok 3
Pozostałe składniki wymieszaj dokładnie w oddzielnym naczyniu.
Krok 4
Powstałą masę wylej na jabłka.
Krok 5
Z wierzchu posyp tym na co masz ochotę: płatki migdałowe, czekolada, albo świeże owoce
Krok 6
Piecz ok. 35 minut w 180 stopniach C.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej