Pieczona owsianka z jabłkami i nutą korzenną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczona owsianka z jabłkami i nutą korzenną

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

4

heart
98 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

121 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 sztuki

80 gramów

50 mililitrów

3 łyżki

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1 łyżka

4 łyżki

3 łyżki

2 sztuki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obierz i pokrój w małe kawałki.

Krok 2

Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem. Połóż jabłka na spód i polej je syropem klonowym.

Krok 3

Pozostałe składniki wymieszaj dokładnie w oddzielnym naczyniu.

Krok 4

Powstałą masę wylej na jabłka.

Krok 5

Z wierzchu posyp tym na co masz ochotę: płatki migdałowe, czekolada, albo świeże owoce

Krok 6

Piecz ok. 35 minut w 180 stopniach C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczona owsianka z jabłkami i nutą korzenną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczona owsianka z jabłkami i nutą korzenną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczona owsianka z jabłkami i nutą korzenną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczona owsianka z jabłkami i nutą korzenną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczona owsianka z jabłkami i nutą korzenną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczona owsianka z jabłkami i nutą korzenną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczona owsianka z jabłkami i nutą korzenną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczona owsianka z jabłkami i nutą korzenną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej