
Składniki
200 gramów
2 sztuki
0.2 szklanki
0.2 szklanki
2 łyżki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
8 sztuk
1 łyżka
20 sztuk
1 pęczek
0.5 szklanki
800 gramów
1 sztuka
200 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ze skrzydełek obetnij pierwsze najkrótsze ramionko, posól i włóż na około 30 minut do lodówki.
Krok 2
Z białek ubij pianę, dodaj żółtka, wymieszaj z wątróbką pokrojoną w drobną kostkę, drobno pokrojonymi pieczarkami, posiekanymi orzechami i koperkiem, bułką namoczoną w mleku i odciśniętą oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Krok 3
Gotowym farszem nadziewaj skrzydełka wkładając palec pod skórę od drugiego do trzeciego ramionka.
Krok 4
Miód zmieszaj z sosem sojowym i dwoma łyżkami wody, posmaruj skrzydełka. Posyp migdałami pomieszanymi z sezamem. Piecz około 40 minut w temp. 200 stopni.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej