Pieprzowa karkówka w piwie i w czosnku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieprzowa karkówka w piwie i w czosnku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

4 plastry

2 łyżki

0.5 szklanki

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek obierz i drobno posiekaj.

Krok 2

Mięso włóż mięso do miseczki, dodaj czosnek, piwo, cukier, sos worcester i oliwę.

Krok 3

Marynatą natrzyj mięso i odstaw na 3 godziny.

Krok 4

Po wyjęciu z marynaty, natrzyj pieprzem i upiecz na grillu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieprzowa karkówka w piwie i w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieprzowa karkówka w piwie i w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieprzowa karkówka w piwie i w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieprzowa karkówka w piwie i w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieprzowa karkówka w piwie i w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieprzowa karkówka w piwie i w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieprzowa karkówka w piwie i w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieprzowa karkówka w piwie i w czosnku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
17 osób ogląda przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej