Wykwintne roladki z kurczaka z żurawiną i szynką parmeńską
łatwe
29 osób zapisało

Składniki
1 szczypta
10 sztuk
1 szklanka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z piersi wykrój cienkie plastry i lekko rozbij tłuczkiem. Z jeden strony posyp przyprawą Delikat Knorr.
Krok 2
Suszoną żurawine zalej wrzątkiem i odstaw na 15 minut. Namocząną żurawinę odsącz z wody i układaj rządek na kawałku mięsa od strony nie posypanej przyprawą. Zawijaj w rulony.
Krok 3
Każdą roladkę zawiń w plaster szynki parmeńskiej i zepnij wykałaczką. Piecz w piekarniki o temperaturze 180 stopni około 20- 30 minut
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej