
Składniki
1 sztuka
1 szklanka
1 łyżeczka
1 szklanka
2.5 szklanki
10 gramów
1 szklanka
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rondelku delikatnie podgrzej masło z miodem,cukrem pudrem i śmietaną.Gdy przestygnie dodaj jajko
Krok 2
Mąkę połącz z kakao,sodą,cynamonem i przyprawą do piernika.Wlej masło z dodatkami.Wyrób i odstaw do lodówki na 30 min.Następnie rozwałkuj na grubość 2 cm i wytnij ciasteczka.Piecz przez 15 min w temperaturze 180st
Krok 3
Udekoruj lukrem ze sklepu lub przygotujcie sami. Lukier-białko.1,5 szklanki cukru pudru
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej