
Składniki
4 szklanki
5 dekagramów
4 łyżki
1 łyżeczka
2 gramy
5 sztuk
2 sztuki
1 sztuka
1 puszka
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Farsz: Dwie podwójne piersi z kurczaka,kroimy w kostkę,doprawiamy i smażymy,dodajemy pieczarki,cebule i paprykę( pokrojone w kostkę)
Krok 2
Kapustę pekińską szatkujemy,dodajemy ogórki konserwowe pokrojone w plastry.Do kapusty dodajemy mięsa z patelni.Dodajemy ketchup i koncentrat pomidorowy.Wszystko razem mieszamy. Nadziewane pierogi zostawić do wyrośnięcia.Smażymy na głębokim oleju.
Krok 3
Ciasto na pierogi: Wyrabiamy ciasto z mąki,drożdży i olej wraz szczypta soli.Mleka tyle ile przyjmie ciasto.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej
















