Pierogi "Bin-laden" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierogi "Bin-laden"

Autor: Joanna Baran

ratingratingratingratingrating

8

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

172 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

125 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 szklanki

5 dekagramów

4 łyżki

1 łyżeczka

2 gramy

5 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

1 puszka

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Farsz: Dwie podwójne piersi z kurczaka,kroimy w kostkę,doprawiamy i smażymy,dodajemy pieczarki,cebule i paprykę( pokrojone w kostkę)

Krok 2

Kapustę pekińską szatkujemy,dodajemy ogórki konserwowe pokrojone w plastry.Do kapusty dodajemy mięsa z patelni.Dodajemy ketchup i koncentrat pomidorowy.Wszystko razem mieszamy. Nadziewane pierogi zostawić do wyrośnięcia.Smażymy na głębokim oleju.

Krok 3

Ciasto na pierogi: Wyrabiamy ciasto z mąki,drożdży i olej wraz szczypta soli.Mleka tyle ile przyjmie ciasto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi "Bin-laden" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi "Bin-laden" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi "Bin-laden" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi "Bin-laden" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi "Bin-laden" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi "Bin-laden" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi "Bin-laden" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi "Bin-laden" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej