Pierogi z kiszoną kapustą i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierogi z kiszoną kapustą i pieczarkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

0.35 kilograma

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

null

0.6 kilograma

null

0.5 szklanki

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj farsz: kapustę ugotuj, by była miękka, odsącz, ostudź i pokrój. Pieczarki i cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż i wszystko razem usmaż doprawiając solą i pieprzem.

Krok 2

Dodaj kapustę, wymieszaj i dopraw, by farsz był pikantny. Farsz ostudź, dodaj jajko oraz bułkę tartą i wymieszaj. Wszystko razem zmiksuj.

Krok 3

Przygotowuj ciasto: jaja rozbełtaj, wymieszaj z jogurtem. Dodaj mąkę i wyrabiaj ciasto powoli dodając ciepłą wodę. Wyrobione ciasto przykryj, pozostaw na 10 minut.

Krok 4

Stolnicę posyp mąką, ciasto rozwałkuj i wycinaj szklanką kółka.

Krok 5

W środek każdego kółka połóż czubatą łyżeczkę farszu i nałóż drugie kółko, zlepiając końce.

Krok 6

Pierożki wrzucaj do wrzącej, osolonej wody z niewielką ilością oleju i gotuj po wypłynięciu przez 2-4 minuty. Wyjmuj je za pomocą łyżki cedzakowej, ułóż na talerzu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi z kiszoną kapustą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi z kiszoną kapustą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi z kiszoną kapustą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi z kiszoną kapustą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi z kiszoną kapustą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi z kiszoną kapustą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi z kiszoną kapustą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi z kiszoną kapustą i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej