Pierogi z kiszoną kapustą i pieczarkami
średnie
24 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
2 sztuki
3 łyżki
1 szczypta
0.35 kilograma
2 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
null
0.6 kilograma
null
0.5 szklanki
1 szczypta
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj farsz: kapustę ugotuj, by była miękka, odsącz, ostudź i pokrój. Pieczarki i cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż i wszystko razem usmaż doprawiając solą i pieprzem.
Krok 2
Dodaj kapustę, wymieszaj i dopraw, by farsz był pikantny. Farsz ostudź, dodaj jajko oraz bułkę tartą i wymieszaj. Wszystko razem zmiksuj.
Krok 3
Przygotowuj ciasto: jaja rozbełtaj, wymieszaj z jogurtem. Dodaj mąkę i wyrabiaj ciasto powoli dodając ciepłą wodę. Wyrobione ciasto przykryj, pozostaw na 10 minut.
Krok 4
Stolnicę posyp mąką, ciasto rozwałkuj i wycinaj szklanką kółka.
Krok 5
W środek każdego kółka połóż czubatą łyżeczkę farszu i nałóż drugie kółko, zlepiając końce.
Krok 6
Pierożki wrzucaj do wrzącej, osolonej wody z niewielką ilością oleju i gotuj po wypłynięciu przez 2-4 minuty. Wyjmuj je za pomocą łyżki cedzakowej, ułóż na talerzu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej