Pierożki samosy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierożki samosy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

1 łyżka

1 sztuka

100 gramów

1 pęczek

1 łyżeczka

8 sztuk

1 łyżka

1 opakowanie

200 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzaną łyżkę oleju wrzuć ziarna gorczycy, listki curry, imbir i posiekaną papryczkę chili. Smaż przez 5 minut ciągle mieszając.

Krok 2

Dodaj posiekane paluszki krabowe, posiekane listki kolendry, przyprawę Knorr i wymieszaj. Smaż kolejne 3 minuty.

Krok 3

Wymieszaj mąkę z kilkoma łyżkami wody, aby powstała gładka pasta.

Krok 4

Ciasto filo podziel pasy o szerokości 4cm. Na początek każdego paska nakładaj porcję ciasta składaj w trójkąty zakładając jedną warstwę na drugą aż pasek z ciasta się skończy. Sklejaj pastą z mąki i wody.

Krok 5

W rondlu rozgrzej olej, wrzucaj pierożki i smaż na złoty kolor. Po wyjęciu odsącz je z tłuszczu i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierożki samosy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierożki samosy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierożki samosy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierożki samosy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierożki samosy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierożki samosy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierożki samosy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierożki samosy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kapuśniak z wołowiną
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej