Grillowana pierś z kurczaka – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka z grilla

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka umyć i pokroić na kawałki. Przełożyćdo miseczki, dodać naturalną przyprawę do drobiu, olej z pestek winogron i sos chili. Wymieszać, przykryć folią spożywczą i odstawić na godzinę do lodówki.

Krok 2

Po tym czasie mięso kłaść na grila i smażyć na rumiano z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Chrupiące skrzydełka
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej