Pikantna flądra w boczku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna flądra w boczku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

null

null

1 sztuka

null

1 pęczek

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżki

150 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cytrynę sparz, osusz i zetrzyj z niej skórkę, z reszty wyciśnij sok.

Krok 2

Wymieszaj z olejem, musztardą, posiekanym drobno czosnkiem, koperkiem i estragonem.

Krok 3

Dopraw do smaku i w tak przygotowanej marynacie zanurz umyte i osuszone ryby i odstaw na przynajmniej 30 minut w chłodne miejsce.

Krok 4

Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż pokrojony w drobną kostkę boczek, do momentu kiedy nabierze złotego koloru i stanie się chrupki.

Krok 5

Zdejmij z patelni, a na pozostałym tłuszczu usmaż osączone z zalewy flądry na brązowy kolor.

Krok 6

Przełóż na talerz, polej pozostałym po smażeniu tłuszczem i skwarkami z boczku. Dopraw na ostro i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna flądra w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna flądra w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna flądra w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna flądra w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna flądra w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna flądra w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna flądra w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna flądra w boczku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka jarzynowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej