
Składniki
1.5 sztuki
null
200 gramów
null
200 gramów
3 łyżki
0.5 sztuki
null
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gotowe ciasto do pizzy podziel na 4 części.
Krok 2
Pieczarki oczyśc, pokrój w cienkie plastry i usmaż na maśle, mają być miękkie.
Krok 3
Cebulę posiekaj i podsmaż na oleju.
Krok 4
Ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 5
Każdą cześć ciasta smaruj keczupem, nałóż pieczarki, cebulę i posyp przyprawami.
Krok 6
Wstaw do mikrofalówki na 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej