Pizza z szynką i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza z szynką i pieczarkami

Autor: kissinge

ratingratingratingratingrating

2

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

54 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1 szklanka

5 szklanek

1 łyżeczka

400 gramów

400 gramów

30 dekagramów

6 łyżek

2 łyżki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Połączyć wszystkie składniki i dokładnie wyrobić. Wyrobione ciasto bezpośrednio po przygotowaniu można rozwałkować. Wyrobione ciasto włóż do dużej czystej miski i przykryj ściereczką. Podczas wyrastania, ciasto powinno zwiększyc swoją objętość dwukrotnie. Można to sprawdzić w ten sposób: włóż palec w ciasto i przekonaj się ,czy pozostanie w nim odcisk, jeśli tak ciasto jest gotowe.

Krok 2

Kiedy skończy się wyrastanie, umieść ciasto na wysmarowanej oliwą z oliwek blasze. Na ciasto na blaszce ,wpierw wylewamy sos i rozsmarowujemy go po całej powierzchni pizzy.

Krok 3

Składniki do sosu: 6 łyżek ketchupu, 2 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 2 łyżeczki bazylii, 2 łyżeczki oregano. Wszystkie składniki ze sobą połącz.

Krok 4

Następnie wykładamy pozostałe składniki farszu, na wierzch ser. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 20-25 minut. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza z szynką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza z szynką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza z szynką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza z szynką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza z szynką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza z szynką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza z szynką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza z szynką i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pizza saszetki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej