Pizza ziemniaczana z wędzonym łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza ziemniaczana z wędzonym łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

50 gramów

2 sztuki

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, obierz i przeciśnij przez praskę. Dodaj mąkę, jajko, tłuszcz i tyle letniej wody, aby ciasto się nie rozpadało.

Krok 2

Na stolnicy rozwałkuj okrągłe ciasto, ułóż na blaszce do pieczenia pizzy, zapiecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez ok. 5-8 minut.

Krok 3

Posmaruj ciasto oliwą z oliwek, ułóż pomidory na przemian z mozzarellą.

Krok 4

Pomidory i mozzarellę pokrój na cienkie plastry. Plastry łososia porwij na mniejsze kawałki.

Krok 5

Wierzch posyp kawałkami łososia i pokruszoną przyprawą w mini kostką Knorr. Tak przygotowany placek wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekaj 15 minut. Po wyjęciu oprósz suszonym oregano i udekoruj bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza ziemniaczana z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza ziemniaczana z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza ziemniaczana z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza ziemniaczana z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza ziemniaczana z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza ziemniaczana z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza ziemniaczana z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza ziemniaczana z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej