Placek z serem żółtym i cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placek z serem żółtym i cukinią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

4 sztuki

20 dekagramów

2 szklanki

2 łyżki

1 łyżeczka

7 sztuk

4 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka rozkłóć. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 2

Obraną cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na oleju.

Krok 3

Wszystkie składniki dodaj do startej cukinii. Dopraw solą. Wlej olej i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Ciasto wlej do natłuszczonej formy, na wierzchu ułóż plastry boczku. Piecz przez godzinę w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek z serem żółtym i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek z serem żółtym i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek z serem żółtym i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek z serem żółtym i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek z serem żółtym i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek z serem żółtym i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek z serem żółtym i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placek z serem żółtym i cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej