
Składniki
1 sztuka
1 szklanka
1 szczypta
4 sztuki
20 dekagramów
2 szklanki
2 łyżki
1 łyżeczka
7 sztuk
4 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka rozkłóć. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 2
Obraną cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na oleju.
Krok 3
Wszystkie składniki dodaj do startej cukinii. Dopraw solą. Wlej olej i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Ciasto wlej do natłuszczonej formy, na wierzchu ułóż plastry boczku. Piecz przez godzinę w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej